Visie

De wereld verandert in een moordend tempo. Of het nu gaat om de nieuwste technologische ontwikkelingen, de nieuwste cijfers over het klimaat, of je favoriete boekenzaak die verdwijnt door de moordende concurrentie online. Binnen een aantal jaar zal verandering een continue status quo zijn. En daar moet je maar mee om kunnen gaan… Dat is te leren, maar daar is het huidige onderwijssysteem niet op ingericht.

Missie: Het inspireren en faciliteren van vo/mbo docenten door middel van e-learning om zo de consumenten van de toekomst te verduurzamen.

Het idee voor een online e-learningplatform is ontstaan door gesprekken met vo-docenten en schoolleiders. Zij gaven aan duurzaamheid erg belangrijk te vinden, maar te weinig tijd en handvatten te hebben om duurzaamheid structureel in de lesstof te kunnen behandelen. Duurzameeducatie.nl heeft dan ook als doel om deze restricties weg te nemen. Dit wordt bewerkstelligd door een uitgebreid assortiment aan korte e-learning modules en langere cursussen met praktische tips en tools aan te bieden, die gericht zijn op het veranderen van de mindset van leerlingen.

Duurzameeducatie.nl richt zich in eerste instantie op het vo en mbo maar is een platform voor iedereen. Duurzaamheidsproblematiek is nu eenmaal universeel. Iedere organisatie die een online training aan docenten wil aanbieden kan hier terecht. Ook kunnen de docenten en organisaties op het platform met elkaar in gesprek. Het moet een echte community worden.

 

Naast dit online platform biedt Duurzameeducatie.nl live trainingen aan onder de naam DueD Trainingen. Meer informatie over deze live trainingen is hier te vinden.