Hoe werkt het

Voor Docenten

Waarom een online platform voor docenten?

Omdat voor docenten weinig toegespitste trainingen zijn en duurzameeducatie.nl op deze manier een groter bereik heeft. Het werkt als een “olievlek”: De docenten kunnen meer leerlingen bereiken dan dat ik ooit zou kunnen bereiken. Daarnaast blijft de kennis op de scholen en kan de docent ook weer andere docenten en het management bewuster maken.

Hoe moet ik mij aanmelden voor een training?

Ga naar Cursussen en klik op de training die je wilt volgen. Wanneer je betaald hebt kan je direct de training volgen. Sommige trainingen zijn gratis. Op het moment dat je je aanmeldt kan je gelijk aan de training beginnen.

Wat zijn de kosten van een training?

De kosten van een training varieert. Sommige trainingen zijn gratis te volgen, andere trainingen worden tegen betaling aangeboden. Het aanschaffen van een certificaat kost €50 extra.

Hoe weet ik wanneer er een nieuwe training op de site staat?

Wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief wordt je regelmatig op de hoogte gehouden van het verwachte en actuele aanbod. Daarnaast krijg je ook tips en inspiratie over hoe je duurzaamheid in de lesstof kan verwerken.

Het inloggen werkt niet, wat moet ik doen?

Stuur een mailtje naar info@duurzameeducatie.nl met je gebruikersnaam en een telefoonnummer waarop je overdag te bereiken bent. Dan wordt je zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Kan ik een opdracht samen met mijn collega maken?

Dit is mogelijk, maar jouw collega moet zich wel apart aanmelden. Mocht dit het geval zijn, stuur dan even een mailtje naar info@duurzameeducatie.nl zodat hiermee rekening gehouden kan worden bij bijvoorbeeld het indelen van groepen binnen de training.

Registeruren, wat moet ik ermee?

Op 21 februari 2017 heeft de Eerste-Kamer ingestemd met de Wet Beroep Leraar. Hierdoor is ook het lerarenregister, waarbij je straks minimaal 40 uur per jaar aan professionaliseringsactiviteiten moet kunnen verantwoorden, een feit.
Ondanks dat het pas vanaf 1 augustus 2018 verplicht is om je te registeren, heeft duurzameeducatie.nl ervoor gekozen om alle trainingen al te laten valideren door registerleraar, om de kwaliteit van de trainingen te kunnen waarborgen. Wel zo fijn om te weten dat de kwaliteit van de training die je volgt goed is, toch?

Hoe kan ik mijn registeruren registreren?

Wanneer je een training met succes hebt afgerond, kan je een certificaat aanschaffen. Dit doe je door op de knop te klikken in de training onder het tabblad “certificaat aanvragen”. Een certificaat kost €50,-. Wanneer je betaald hebt voor het certificaat, wordt jouw input van de training nagekeken. Dit kan enkele werkdagen in beslag nemen. Het certificaat wordt per mail naar je doorgestuurd. Mocht je een papieren versie willen hebben, laat dat dan even weten.

Voor Aanbieders

Waarom registerleraarvalidatie?

Om de kwaliteit van het aanbod op duurzameeducatie.nl te kunnen waarborgen is het valideren van de content door de eigen beroepsgroep vereist. Dit wordt door registerleraar gedaan, een register van, voor en door de leraar.

Op 21 februari 2017 heeft de Eerste-Kamer ingestemd met de Wet Beroep Leraar. Hierin is vastgelegd dat leraren zich vanaf 1 augustus 2018 moeten registeren in het verplichte beroepsregister. Tot die tijd is het registreren voor de docent nog vrijwillig. De wet eist van de docent dat ze minimaal 40 uur per jaar aan professionaliseringsactiviteiten doet (160 uur per 4 jaar).

Kan ik ook mijn content aan bepaalde scholen aanbieden?

Ja dat kan. Wanneer je een afspraak hebt met een bepaalde school kan duurzameeducatie.nl regelen dat deelnemers met een bepaald kenmerk in het emailadres (bijvoorbeeld …@deduurzameschool.nl) een korting krijgt of niet hoeven te betalen.