Ester Boogaard

Duurzaamheid bestaat niet…

Dat is mijn toekomstvisie! Duurzaamheid moet namelijk gewoon zijn. Dus dan hoef je het ook niet te benoemen. Als technisch bedrijfskundige ben ik, Ester Boogaard, in de bouw- en energiewereld werkzaam geweest om de inkoopketen te optimaliseren en duurzame energieproducten op de markt te zetten. Ook heb ik mij bezig gehouden met het inrichten van organisatorische processen, het ondersteunen van cultuurveranderingen en het verbinden van kennis.

Alleen wilde ik een nog grotere bijdrage aan een duurzame wereld leveren. Dus besloot ik om het roer om te gooien. Ik heb een sabbatical genomen en ben Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gaan studeren om te onderzoeken op welke wijze ik mij nog beter kon inzetten voor een duurzame wereld. Inmiddels heb ik mijn studie afgerond, ben ik gecertificeerd AISHE auditor (Accredication Instrument for Sustainability in Higher Education) en heb ik mijn missie gevonden: Het onderwijs verduurzamen.

Wat is ’s werelds grootste probleem, waarom is de wereld in onbalans?

Tijdens mijn zoektocht naar een duurzame toekomst, heb ik familie, vrienden en duurzaamheidsprofessionals deze vraag gesteld. Tot mijn verbazing kreeg ik van iedereen een ander antwoord. Hieruit concludeerde ik dat we te weinig kennis en kunde hebben van wat ons doen en laten voor effect heeft op de omgeving, nu en in de toekomst. Dit gaf mij de richting om het onderwijs in te gaan. Daar is namelijk de grootste impact te behalen: De jeugd heeft nog geen vastgeroeste gewoontes en duurzaam handelen moet een gewoonte worden.

Om meer over mij te weten te komen, neem een kijkje op mijn LinkedIn profiel.